Dieta cu hrișcă

Dieta cu hrișcă este o dietă mono, adică asigură utilizarea predominantă a unui produs specific. În cazul nostru, hrișca.

Această dietă vine în două arome. Dar, înainte de a ne arunca cu capul în fiecare, să ne dăm seama exact cum să facem terci.

Mulți oameni sunt familiarizați cu sintagma „hrișcă se gătește singură", dar nu știu că este într-adevăr. este apă (sau lapte) și mult timp.

Cum se gătește hrișca „putredă" dietetică

Umpleți hrișca cu apă și puneți-o în bucătărie peste noapte. Dimineața, când te trezești, te așteaptă un terci gata, deși rece. Multe opțiuni dietetice recomandă turnarea apei clocotite peste cereale și insistarea asupra ei. Cu toate acestea, nu este nevoie să folosiți apă caldă dacă nu vă grăbiți. Este suficient ca temperatura apei și a camerei să fie de cel puțin 20 ° C.

Dacă urmați o dietă mai puțin strictă, puteți turna lapte cu hrișcă cu conținut scăzut de grăsimi și adăuga mere, fructe uscate sau fructe de pădure. În acest caz, terciul este mai bogat în calorii, dar puteți experimenta gustul și vă puteți simți mai confortabil în dietă.

Hrișcă pentru dieta de hrișcă pentru scăderea în greutate

Dieta strictă din hrișcă timp de 14 zile

Doar două produse sunt folosite în această opțiune de dietă: hrișcă, care este gătită leneș, și chefir cu un conținut de grăsimi de 1%. Hrișca poate fi consumată în orice cantitate, dar chefirul trebuie limitat la 1 litru pe zi. Se presupune că gătește terci fără sare, zahăr, ulei și condimente. În plus, hrișca se consumă după bunul plac de 3 sau 5 ori pe zi, dar nu mai târziu de 4 ore înainte de culcare.

Puteți bea apă fără restricții, mai ales că este posibil să aveți simptome de deshidratare: gură uscată, sete și slăbiciune. O astfel de dietă durează 14 zile, timp în care, așa cum promit publicațiile lucioase, puteți pierde până la 12 kg. În realitate, totul se reduce la greutatea inițială: persoanele cu 20-25 de kilograme în plus nu se pot aștepta la o „linie plumbă" mai mare de 6-7.

Nu este un secret faptul că pierderea în greutate este cauzată în principal de apă, ceea ce înseamnă că, după încetarea dietei, greutatea dvs. va fi restabilită. Experimentele cu o dietă de hrișcă nu pot fi repetate mai mult de o dată la 2-3 luni. Dacă urmați această dietă, trebuie să luați un complex multivitaminic cel mult din a treia zi.

În plus, veți avea nevoie de voință pentru a supraviețui cu hrișcă slabă și kefir timp de două săptămâni. Pregătește-te să combate foamea! Și dacă te bazezi pe mâncarea normală după încheierea dietei, există riscul ca kilogramele pierdute să nu se întoarcă doar, ci să aducă și prieteni. Acest lucru se datorează faptului că, după ce a gustat regimul flămând, corpul începe să stocheze energie pentru o utilizare viitoare cu un dublu zel.

Fanii dietelor extreme sunt adesea condamnați la „creșterea în greutate" pe tot parcursul vieții și se luptă cu supraponderalitatea de ani de zile. Prin urmare, dacă nu sunteți sigur dacă sunteți gata să vă controlați dieta după ce ați slăbit, este mai bine să renunțați la diete stricte și să căutați opțiuni mai ușoare, mai echilibrate și, ca rezultat, mai lungi.

O dietă frugală de hrișcă

Această opțiune de dietă este mai ușoară și, desigur, nu promite o pierdere de 12 kg. Maximul pe care te poți baza este de 6-7 kg în două săptămâni, iar în cazul în care greutatea inițială este semnificativ mai mare decât norma. O astfel de dietă cu hrișcă, pe lângă hrișcă și chefir cu conținut scăzut de grăsimi, oferă delicii precum lapte, brânză de vaci, mere, fructe de pădure, iaurt neîndulcit și chiar fructe uscate cu cafea!

Acest regim implică, de asemenea, menținerea sării la minimum și consumul unei cantități nelimitate de apă (cel puțin 1, 5 litri pe zi). Trebuie să organizați 5 mese pe zi conform schemei: mic dejun, prânz, prânz, ceai de după-amiază, cină. Dieta este concepută pentru 14 zile și este împărțită în mod tradițional în trei perioade: descărcare, greu și ușor.

Hrișca pentru scăderea în greutate trebuie consumată fără sare, zahăr și condimente

Timp de descărcare (2 zile)

Este de dorit să cadă în weekend. De asemenea, ar trebui să evitați activitatea și exercițiile fizice excesive.

 • Prima zi: puteți bea doar chefir toată ziua (conținut de grăsimi - 1%). Împărțiți 1, 5 litri de chefir în 5-6 cutii și beți pe tot parcursul zilei;
 • Ziua 2: Pe lângă kefir, puteți mânca 2-3 mere. Puteți mânca mere într-o singură masă sau le puteți întinde pe tot parcursul zilei.

Timp greu (5 zile)

În această perioadă, trebuie să mâncați terci de hrișcă cu lapte, chefir și mere. Terci de hrișcă se prepară leneș. Se toarnă cerealele cu lapte fiert cu un conținut de grăsimi de 1-1, 5%. Dacă laptele nu este pasteurizat sau fiert, terciul dvs. se poate acri ușor peste noapte fără frigider. Trebuie să gătești hrișcă fără sare, zahăr, ulei și condimente. Într-o zi puteți mânca:

 • 3 porții de hrișcă fiecare 200 g (greutatea produsului final cu lapte);
 • 1 litru de chefir cu un conținut de grăsime de 1%;
 • 2-3 mere sunt cam de dimensiunea pumnului.

Împărțiți această dietă în 5 porții egale, dar este mai bine să lăsați un pahar de chefir pentru seară și să beți cu 2 (aproximativ) ore înainte de culcare pentru a nu vă simți foame. Meniul dvs. ar putea arăta cam așa:

 • Mic dejun:200 g hrișcă, un pahar de chefir și un măr;
 • Luând prânzul:un pahar de chefir și un măr;
 • Cină:Hrișcă, un pahar de chefir;
 • Gustare de după amiază:Măr;
 • Cină:Hrișcă și măr;
 • Înainte de culcare:un pahar de chefir.

Pentru a diversifica aceste 5 zile, puteți folosi diferite soiuri de mere. De exemplu, luați acru verde, roșu dulce și auriu.

De bază (7 zile)

În acest timp, 1 lingură este, de asemenea, adăugată la dieta ta. Stafide sau alte produse uscate, 1 lingură. semințe sau nuci decojite, 100 g brânză de vaci degresată cu conținut scăzut de grăsimi, cafea neagră fără zahăr și puțină sare. Dieta dvs. zilnică este următoarea:

 • 3 porții de hrișcă de câte 100-150 g fiecare (greutatea produsului final cu lapte);
 • 1 litru de chefir cu un conținut de grăsime de 1%;
 • 2-3 mere de mărimea pumnului
 • 1 lingură stafide sau alte fructe uscate;
 • 1 lingură semințe sau nuci decojite;
 • 100 g brânză de vaci neîndulcită cu grăsime medie;
 • 1 linguriță de sare (dacă vă simțiți confortabil fără sare, puteți sări peste ea);
 • 2 cesti de cafea neagra fara zahar.

Aceste ingrediente trebuie, de asemenea, „împărțite" în 5 recepții, astfel încât să rămână un pahar de chefir de băut înainte de culcare. Fructele uscate, brânza de vaci și nucile pot fi pur și simplu adăugate la terci pentru a adăuga aromă și valoare nutrițională. Acum spre surprindere! În prima zi a perioadei principale, trebuie să beți (este imposibil, dar necesar) o ceașcă de ceai sau cafea cu 2 lingurițe. Zahăr și 100 g cookie-uri.

Preparat dietetic din hrișcă pentru scăderea în greutate

Dacă nu vă plac dulciurile, tratați-vă cu 200g de cartofi sau paste, o porție de găluște sau alte alimente nedietetice. Poți chiar să iei un pahar de bere. Acest lucru este necesar, deoarece până în acest moment corpul tău simte deja foame și metabolismul tău încetinește. O masă de încărcare vă va ajuta să preveniți acest lucru. Desigur, o astfel de încărcătură nu trebuie să fie extenuantă - nu ar trebui să mănânci prăjituri sau să înghiți prăjituri prăjite în unt.

Când sunteți mulțumit de rezultatele dietei, o puteți prelungi cu 7-10 zile prelungind ultima perioadă. În acest caz, cu toate acestea, ar trebui să adăugați un complex multivitaminic în dieta dumneavoastră. De asemenea, la începutul celei de-a treia săptămâni, ca și în a 8-a zi a dietei, trebuie să luați masa. Puteți repeta dieta frugală de hrișcă cu o pauză de 4-6 săptămâni.

Unul dintre avantajele opțiunii de economisire este că nu provoacă mâncare excesivă după a doua săptămână și o dietă mai sănătoasă (dacă este încă dezechilibrată) este mai ușor de tolerat. În plus, nu numai apă, ci și o anumită cantitate de grăsime subcutanată ar trebui pierdută.